Message 2: From Sydney to Brisbane - Reisverslag uit Sydney, Australië van Dirk-Yde Sjaarda - WaarBenJij.nu Message 2: From Sydney to Brisbane - Reisverslag uit Sydney, Australië van Dirk-Yde Sjaarda - WaarBenJij.nu

Message 2: From Sydney to Brisbane

Door: Dirk-Yde

Blijf op de hoogte en volg Dirk-Yde

15 Oktober 2007 | Australië, Sydney

Schrik niet! Inderdaad, ik schrijf nu niet zoals jullie in het eerste bericht gewend waren in het Frysk. Op veler verzoek ben ik overgegaan op onze Nederlandse taal. Collega-backpackers zijn wellicht ook benieuwd naar mijn avonturen. Ik ben gezwicht onder hun druk en kom hen tegemoet door vanaf nu in het Dutch mijn epistels naar jullie te ventileren. Het is omdat het moet...

Na het drukke programma van de eerste week van mijn verblijf was het tijd voor rust en ontspanning. Althans, dat was de bedoeling. Nou is dat in zekere mate ook wel degelijk gelukt, ware het niet dat ik nog wel de nodige meters hebben gelopen om uiteenlopende redenen. Zo ben ik vrijdag samen met Roel (samen met mij een zogenaamde Frys om útens), René (Australian Backpackers-homie), Corine en Anja (ken ik van het hostel) wat door de stad geslenterd. Ik was nog zoekende naar goede slippers en naar een swimshort, waarin ik me een echte surfdude zou wanen. Deels was dit gelukt, maar het weer zat een beetje (erg) tegen, want er heersten zo nu en dan ware stortregens gedurende de dag. Desondanks hebben we er een mooie dag van gemaakt en hebben we ook nog een bezoek gebracht dé Nederlandse snackbar in Sydney! Grappig om te zien dat ze hier oer-Hollandse producten aan de man proberen te brengen zoals kroketten en frikadellen.

Omdat ik nog steeds een beetje tegen een burn-out aan zat, heb ik er zaterdag nog maar een dagje park aan vastgeplakt. Ik heb de gehele middag in The Botanic Gardens doorgebracht op een laken van het hostel. Dit omdat het mij hier aan een geschikt strandlaken ontbreekt. ’s Avonds heb ik samen met mijn Friese collega Sydney by night nog eventjes bekeken, dit onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen.

Net zoals iedere ochtend begon de zondag ook weer met een overheerlijk pannenkoekenontbijt. Geen wachtrij dit keer, dat was wel prettig. Nadat ik daarna nog eventjes mijn roes had uitgeslapen en de ogen pas écht goed had geopend, ben ik vertrokken richting het internetcafé om daar mijn plannen voor de komende tijd met Roel te bespreken.

Die plannen hebben we vandaag kracht bij gezet door voor de komende 15 dagen een camperbusje te huren om van Sydney naar noordelijkere oorden te trekken, te weten Brisbane. Dit betreft een afstand van zo’n 1000 kilometer. Zodoende hebben we tijd genoeg om van het zomerweer te genieten en kunnen we de nodige tijd spenderen op het strand. Daarnaast willen we deze tijd ook benutten om onze surfvaardigheid te verhogen. Dat moet zeker gaan lukken lijkt mij!

Ik hoop dat ik jullie spoedig weer mag begroeten via dit medium. De gedachte dat we binnen één dag in de kreukels liggen spookt door mijn hoofd. Immers, net als in Groot-Brittanië rijdt men hier aan de linkerkant van de weg. En laat het hier nou niet allemaal plattelandsweggetjes zijn zoals de Sjaardaleane.......

Het ga jullie goed daar aan de andere kant van de evenaar!

Groetnis Dirk-Yde

• 15 Oktober 2007 - 12:58

Annalien:

Hey DY,

Zit ik hier op mijn werk je stuk te lezen ben ik eigenlijk wel heel erg jaloers.. Voor mij nog even geen vakantie.. Maar geniet er van!! Met het lezen van het friese verhaal had ik geen moeite maar het nederlandse is toch wel wat makkelijker. Blijf je volgen vanuit het zonnige nederland :)

Caoi

• 15 Oktober 2007 - 13:34

Margriet:

We meie wol ynt frysk reagere toch? :p Bist noch fanatiek mei dyn skriuwen, bin benijd ast dat folhaldst! Hoop it wol, ik sjuch in talenteerde skriuwer yn dy! Miskien yts wast wurde kinst ast werom bist, mar lokkich (foar dy) ist noch lang net safier. Have fun op jim roadtrip!

• 15 Oktober 2007 - 16:17

Anke:

Ha goeie!
    Ik skriuw krekt as Margriet mar efkes yn it Frysk werom, dat "praat" it noflikst! Wat in aventoeren yn amper twa wiken tiid! Leuk om te lezen! Krekt wat dat jimme friezen tegearre fierder geane. No, gau wer wat skriuwe, mar foaral genietsje!

• 15 Oktober 2007 - 18:49

Karin:

Hé broerke,
    dus do kinst al mei stokjes ite!!! En dat wylsto China it leafst oerslaan woest... Klasse jonge, ek foar dyn skriuwwurk. It lêst lekker fuort. Ik sjoch út nei dyn folgende ferhalen. Foarsichtich ride, silst ek wol mei links skakelje moatte, tink?...
    Tot gau, Karin

• 15 Oktober 2007 - 19:03

Oare Sus:

Goeiejun!

Hjir dyn oare sus. Ik ha wer genoten fan dyn prachtige ferhaal mei alle belevenissen! Sa te sjen en lesen hast do it der best nei it sin, foaral halde sa!

Groetnis Wilma

• 16 Oktober 2007 - 06:24

Jitske:

He DY,

TIP: Wicked busjes zijn het goedkoopste onder de backpackers, en meestal ook nogal cool om in rond te rijden!
    TIP2: Links rijden is makkelijk, (bijna) alles mag op de Highway in Australie

Veel plezier en ik zal je belevenissen volgen..

• 16 Oktober 2007 - 06:28

Helga:

heey Broerke

Ik ha ek wer genoten fan dyn ferhaal en foto's. sa te lesen hast it tot no ta erg nei dyn sin. Ik ben benyd nei dyn oare ferhalen en foto's. Ik winskje dy een goede reis ta.

gr fan Helga

• 16 Oktober 2007 - 13:40

Douts:

Ha DY
    oan de linkerkant fan de dyk riden dat learst hiel snel, sit der mar net oer ien. Hjir yn thailan is dat ek sa. Hiel apart gewaarwurding earst:D
    Succes mei it learen fan dyn skills..
    bin benijd! tink om de haaien hi:P
    tut douts

• 17 Oktober 2007 - 09:05

Yldau:

No ik dyn berjochtsjes les, krij ik al hielendal de kriebels wer!! oooh, wat soe ik ek graach werom wolle!!
    It leven is der sa mooi!! Do hast al in protte dingen dyn, leuk om te lesen!! Ik beleef it no ek noch in kear! Ik hoopje dast is skriuwen fol haldst!
    Ast fan feesies haldst, sla dan surfers paradise net oer...

Groetjes fan Yldau

p.s. Grappig dast Roel tsjin kommen bist! Doch de groetjes mar efkes fan my!

• 17 Oktober 2007 - 11:06

Mem:

Fijn weer iets te lezen van jou belevenissen. En nu links rijden wees voorzichtig, via de telefoon al gehoord dat het wel goed ging maar toch. Leuk dat je samen met Roel de eerste weken optrekt veel plezier en we hopen snel weer iets te horen.

groet

• 19 Oktober 2007 - 09:34

Tante Jannie:

Hoi Durk-Yde, ha wer efkes genietsje kinnen fan dyn avonturen down under. Sa bliuwt de hiele familie Boersma op de
    hichte, fyn dat dit allegearre mooglik is dankzij ynternet.

Groetsjend,
    tante Jannie

• 21 Oktober 2007 - 18:59

Fedde:

Dirk Yde,

Tige tank foar dyn sms-ke op de betide sneon-te-moarn. Wy hawwe in geweldige iepeningsdei hân; prachtig waar, in soad minsken, in goed stikje muzyk, in treflike kantineomset ensfh.
    De earste foto's fan dizze dei binne te finen op www.henkbootsmafotografie.nl
    De haadpriis is wûn troch Tinus en Tiny Hoekstra. Dyn heit en mem kinne fan no oan de senseo.
    De feiling fan it guod in de berging foel wat tsjin. Op it prachtige Cambuur-shirt is seld gjin enkel bod út brocht!

Tige tank foar dyn wurk foar de aksje-kommisje fan de Skoalleseize!
    Noch in soad wille yn Australië!